Vietnamese lenterollen met saus

Home » Recepten » Vietnamese lenterollen met saus

Vietnamese lenterollen met saus

Recept Afdrukken
Vietnamese lenterol of goi cuon
Heerlijke Vietnamese lenterollen zelf maken... daar is absoluut niets aan! Het is een heerlijk gerecht met een exotische smaak om van weg te dromen. En waarom zou je jezelf de combinatie van zowel gezond als lekker ontzeggen?
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Vietnamees
Porties
personen
Ingrediënten
Vietnamese lenterollen
Vietnamese saus
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Vietnamees
Porties
personen
Ingrediënten
Vietnamese lenterollen
Vietnamese saus
Instructies
Vietnamese lenterollen
  1. Leg de rijstnoedels in een grote kom en giet er kokend water overheen. Voeg flink wat zout toe en laat ongeveer 4 minuten rusten. Spoel met koud water en doe in een vergiet.
  2. Snijd de overige ingrediënten en doe ze in een kom. Snijd alles in kleine stukjes, dan zijn ze makkelijker in je lenterollen te drukken. Als je bang bent voor de staat waarin je keuken na deze operatie zal verkeren, geen paniek, het enige wat je nodig hebt is een goed schoonmaakmiddel voor de keuken. Zet de ingrediënten voor de lenterollen in de koelkast en begin aan de saus: meng alle ingrediënten tot de suiker goed met alles vermengd is. Zet de saus daarna ook in de koelkast.
  3. Zodra je klaar bent om te serveren, vul je de helft van een kom met koud water. Dompel een rijstvel onder in het water tot het buigzaam is, maar niet compleet zacht. Vul elk vel met de garnituur. Om het velletje dicht te rollen, plooi je het onderste gedeelte over de garnituur en plooi je daarna de linker- en rechterkant naar binnen om de rol daarna verder dicht te rollen terwijl je alles stevig aandrukt. Rol je lenterollen in een blad sla en houd ze koel.
  4. Maak je lenterollen en schik ze op een mooie schaal, eventueel op een bed van grote bladen kropsla.
Vietnamese saus
  1. Meng alle ingrediënten tot de suiker goed met alles vermengd is. Zet de saus daarna ook in de koelkast.
Notities

De goi cuon is een traditioneel Vietnamees gerecht dat bij ons beter bekend is als lenterol. De Vietnamese keuken bevat veel verse, onverwerkte ingrediënten, en dit gerecht is geen uitzondering. Daarom heeft deze keuken de reputatie een van de gezondste wereldkeukens te zijn. De gerechten zijn gewoonlijk niet vet, glutenvrij en rijk aan vitaminen en mineralen. Bovendien bevatten ze vaak versterkende en goed verteerbare kruiden, zoals koriander en munt.

By |2017-03-20T10:21:46+00:007 februari 2017|Recept|0 Reacties

Reageer