Thaise kipsalade met pindadressing

Home » Recepten » Thaise kipsalade met pindadressing

Thaise kipsalade met pindadressing

Recept Afdrukken
Thaise kipsalade met pindadressing
Kip en sáte: een klassieke combi. Ook lekker als dressing!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 20 miniten
Porties
personen
Ingrediënten
Thaise kipsalade
Pindadressing
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 20 miniten
Porties
personen
Ingrediënten
Thaise kipsalade
Pindadressing
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.
  3. Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten en taugé over de kommen. Serveer met de dressing.
  4. Tip: Je kunt deze salade ook als lunch eten.
By |2017-03-20T10:02:53+00:0020 maart 2017|Recept|Reacties uitgeschakeld voor Thaise kipsalade met pindadressing