Rundvlees onder een dakje

Home » Recepten » Rundvlees onder een dakje

Rundvlees onder een dakje

Recept Afdrukken
Runderlapjes onder een knapperig dakje
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 25 minuten + 2 uur stoven
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 25 minuten + 2 uur stoven
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees -in gedeelten- bruin. Bak de ui, knoflook en karwijzaad 3 minuten zachtjes mee. Schenk langs de rand van de pan de tomaten met vocht en de wijn erbij. Voeg de laurierblaadjes en zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en druk de tomaten met een spatel stuk. Stoof de runderlappen in 2 uur zachtjes gaar. Laat het vlees afkoelen,
  2. Leg de deegplakjes op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een deeglap die iets groter is dan de ovenschaal. Schep het vlees in de ovenschaal. Leg het deeg over de schaal en druk het met een beetje water op de rand vast. Snijdt het overtollige deeg weg en maak (met een appelboor) een gaatje in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen. Met de overgebleven stukjes deeg de bovenkant wat versieren. Bestrijk het deeg met ei.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak het gerecht in de voorverwarmde oven in ca 30/40 minuten goudbruin. Lekker met creme fraiche, knapperig brood en een rucolasalade.
By |2017-03-20T22:20:34+00:008 maart 2017|Recept|Reacties uitgeschakeld voor Rundvlees onder een dakje