Indonesische kip en erwtjes in kokosmelk

Home » Recepten » Indonesische kip en erwtjes in kokosmelk

Indonesische kip en erwtjes in kokosmelk

Recept Afdrukken
Indonesische kip en erwtjes met kokosmelk
Hoofdgerecht voor 4 personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de sjalot, knoflook en sambal in een machientje, zoals dat kleine bakje bij de staafmixer, en draai tot pulp. Voeg de ketjap, vissaus en witte wijn toe en draai weer.
  2. Doe de kip in een pan waar de stukken net naast elkaar in passen, meng met de saus en breng aan de pruttel. Laat zachtjes 30 minuten garen, of wat langer, met het deksel op een kier, zodat de saus iets indampt.
  3. Voeg de laatste 10 minuten de reepjes paprika toe.
  4. Vouw de limoenblaadjes dubbel langs de nerf en snijd die eruit. Snijd de blaadjes in onwaarschijnlijk dunne reepjes.
  5. Doe de erwten met de kokosmelk, reepjes limoenblad, wat zout en het schepje suiker in een pan en kook afgedekt zachtjes 5- 10 minuten.
Notities

Lekker met pittige komkommersalade (Thais)

By |2017-02-08T18:30:22+00:008 februari 2017|Recept|0 Reacties

Reageer