Recepten

Home » Recepten

Zout Vlees

Zout Vlees - - rosbief, pekelzout (bij de slager te koop, gebruik geen gewoon zout!), verse mierikswortel, creme fraiche, Boter, De rosbief insmeren met het pekelzout. Buiten de koelkast het zout laten intrekken. Na ongeveer drie kwartier de rosbief afspoelen en met keukenpapier drogen. De mierikswortel schillen en raspen op een fijne rasp. Verse mierikswortel [...]

Salade met gestoomde kip en guacamole

Salade met gestoomde kip en guacamole - - Kipfilet + salade: kipfilet (150 gram), veldsla, tamarillo, Guacamole: rijpe avacado, sap van citroen, uitgeperste ui, chilipeper van zaad ontdaan en fijngesneden, uitgeperste knoflook, peper, zout, mayonaise, Bereiden kipfilets:: Wikkel de kipfilets strak in plastic folie en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes. Kookstand 90 C, [...]

Tiramisu al limone

Tiramisu al limone - Nagerecht met lange vingers en citroencreme - Italiaanse lange vingers (gewone kan ook), mascarpone, Slagroom, suiker, limoncello, citroensap, citroen (in dunne schijfjes), Meng de mascarpone met slagroom, suiker en een kwart van het mengsel van limoncello en citroensap. Klop dit met een mixer mooi stijf.; Neem een schaal en leg op [...]

Rundvlees onder een dakje

Runderlapjes onder een knapperig dakje - - magere runderlappen (Op kamertemperatuur en in blokjes gesneden), Olijfolie (mild), uien (gesnipperd), knofllook (in plakjes), karwijzaad, gepelde tomaten ((à 400 gram)), rode wijn, laurier, roomboterbladerdeeg (ontdooid), Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees -in gedeelten- bruin. Bak de ui, knoflook en karwijzaad 3 minuten zachtjes [...]

Zweeds toetje

Eenvoudig maar zeer smaakvol nagerecht. Yammie.Zweeds toetje - - Amandelschaafsel, suiker, Boter, Slagroom, Bloem, Rood fruit, De suiker, boter, bloem, slagroom en het amandelschaafsel al roerend aan de kook brengen. Het fruit (naar keuze kan ook met peren of appels)in een ovenschaal leggen en het mengsel erover verdelen. even onder de grill schuiven. Serveren met [...]

Ga naar de bovenkant